Stakleni zidovi
null

SOFISTICIRANA REŠENJA – za nova i buduća okruženja

Kvalitet garantuje opušten život. Funkcionalan dizajn u kombinaciji sa vrhunskim performansama obezbediće život bez stresa i zdravo životno okruženje.

Stakleni zidovi od jednostrukog stakla

Bilo da želite prefinjenu estetiku neisprekidanog pogleda ili dobru zvučnu izolaciju za kancelarijski prostor, kod nas ćete pronaći sisteme staklenih pregrada od jednostrukog stakla koji će ispuniti sve funkcionalne i estetske zahteve.

Saznajte više u ovom odeljku

Dvostruki stakleni zidovi

Sistem duplo ostakljenih staklenih zidova pruža visoku zvučnu izolaciju, obilje svetlosti i tišinu za rad. Sistem je idealan za konferencijske sale, kancelarije visokog mendžmenta, fokusne kabine i svuda gde je obezbeđenje privatnosti primaran zahtev. Sistem kreiran za maksimalnu visinu otvora do 4000 mm i zvučnu izolaciju od 39dB do 56dB.

Saznajte više ovde

Demontažni sistemi staklenih pregradnih zidova za enterijere su naša specijalnost.

Širok portfolio naših proizvoda vodećih svetskih brendova karakteriše prefinjenost i funkcionalnost.

Dizajnerski prijemčivi i širokog raspona upotrebljivosti štede prostor i vreme prilikom implementacije, a dozvoljavaju laku transformaciju prostora u skladu sa novim potrebama.

Stakleni zidovi i vrata u našom asortimanu pronalaze primenu u različitim sektorima od komercijalnog, javnog, ugostiteljskog i zdravstvenog sektora, preko obrazovanih institucija, maloprodajnih objekata do privatnih rezidencija.

Prilagodljiva Rešenja za Vaše Potrebe

Izaberite liniju proizvoda koja najviše odgovara Vašim potrebama bilo da je u pitanju jednostavno zoniranje ambijenta ili superiorna zvučna izolacija prostora.

Stakleni pregradni zidovi mogu biti izuzetno praktični: odvajanje vlažnih zona od suvih u kupatilu, unošenje prirodne svetlosti u prostorije bez prozora kao što su hodnici i stepeništa, pregrađivanje prostora radi zvučne izolacije u kućnim kancelarijama.

Pored toga, zbog raznovrsnosti staklenih završnih obrada i dezena, stakleni zidovi mogu biti i važan dekorativni element u enterijeru. Kreiramo prilagođena rešenja za staklene pregrade i možemo da implementiramo bilo koju od vaših ideja.

Magična Folija za Privatnost

Magična folija za stakla je idealan izbor za arhitekte i dizajnere u kreiranju pregrada konferencijskih sala i staklenih vrata. Obezbeđuje privatnost u trenutku kada je potrebna stvarajući izgled peskirnog stakla i propuštajući svetlost, a kada se isključi staklo postaje ponovo potpuno transparentno.

BENEFITI

 • Fleksibilan dizajn
 • Savršen balans audio i vizuelne komunikacije
 • Optička iluzija većeg prostora
 • Veći prodor prirodne svetlosti
 • Dugoročno isplativa investicija zbog niskih troškova održavanja, dugovečnosti materijala, energetske efikasnosti i mogućnosti relokacije
 • Neograničene mogućnosti individualizacije dizajna stakla

USLUGE

Konsultantske usluge.

Svakom projektu prilazimo sa posebnom pažnjom, jer svaki ambijent je jedinstven. Trudimo se da pronađemo tehnička rešenja koja će dati poseban estetski izraz prostoru, biti funkcionalna i dugovečna.

Usluge ugradnje.

Klijenti se mogu osloniti na kompletnu tehničku podršku, specifikaciju proizvoda, isporuku, a ceo proces zaokružujemo profesionalnim izvođenjem radova i kasnije održavanjem i servisom u garantnom i vangarantnom roku.

Usluge obuke.

Želite da Vi postanete specijalista u ugradnji staklenih sistema? Želite li da zaokružite svoju ponudu i pružite kompletnu uslugu Vašim klijentima? Oslonite se na nas. Pružićemo Vam kompletnu obuku i nadzor prilikom izvođenja prvih instalacija, pripremićemo projektnu dokumentaciju i crteže za naručivanje stakla. Mi smo Vaš partner.

Garancija kvaliteta.

Kada iza vas stoje globalni lideri i inovatori u segmentu staklenih zidova, sertifikovan i visoko kvalitetan okov, naše iskustvo u implementaciji staklenih zidova u enterijeru, tu je i dugogodišnja garancija.

Česta pitanja

Folije za stakla ili manisfestacija na staklu je tretman koji se može naneti na staklo pre ili nakon postavljanja staklenih pregrada kako bi sama pregrada bila vidljiva. U nekim zemljama su čak i zakonska obaveza, kako bi se izbegli sudari ljudi sa staklom.

Većina naših klijenata izaberu da personalizuju staklene zidove kancelarije sa folijom, jer to je povoljan način da poboljšate privatnost i dodate atraktivan dizajn. Najčešće se odlučuju da koriste svoj logo kao manifestaciju, jer izgleda profesionalno.

Postoje još alternativa za dizajn stakla i poboljšanje privatnosti. Jedna od njih je vertikalna i/ili horizontalna podela stakla sistemskim profilima ili ukrasnim trakama. Ukoliko želite da povremeno imate privatnost i potpuno transparentno staklo, najbolji izbor su pametne folije za stakla i to sve postižete jednim klikom na daljinskom upravljaču.

Postavljanje staklenog zida ili pregrade uvek ima za rezultat smanjenje prenosa buke iz jedne prostorije u drugu. Postoji mnogo različitih vrsta stakala i sistema koje imamo na raspolaganju za različite nivoe zvučne izolacije.

Ukoliko želite da instalirate salu za sastanke i potrebna vam je veća privatnost, predlažemo Vam da pogledate sisteme za dvostruke staklene zidove. Tamo ćete pronaći širok spektar opcija za odličnu zvučnu izolaciju. Uvek imajte na umu da buka prolazi svuda, kroz plafon i pod kao i okolne zidove, tako da dobra zvučna izolacija staklenog zida nije jedini faktor smanjenja larme. Naši projekt menadžeri će Vam dati odlične savete i rešenja u skladu sa vašim željama i zahtevima.

Maksimalna visina sa standardnim staklom debljine 10 mm je 3000 mm, a u zavisnosti od debljine izabranog stakla i sistema maksimalna visina može ići i do 4000 mm.

Da. Pre izlaska na teren i uzimanja mera, možemo Vam dati približnu budžetsku ponudu na osnovu sledećih informacija:

 1. Visina plafona, širina površine koju želite da pregradite i broj vrata u pregradi ako ih ima.
 2. Na kom spratu će se postaviti staklena pregrada.
 3. Okvirni rok početka montaže.
 4. Da li postoji parking na lokaciji.

Ukoliko Vam ponuda odgovara, sastaćemo se sa Vama na licu mesta da izvršimo precizna merenja, proverimo da li postoje sve mogućnosti za ugradnju, usaglasimo tehničke detalje i damo dodatna uputstva za pripremu pozicije za ugradnju. Kada svi detalji budu usaglašeni dajemo konačnu ponudu, bez skrivenih troškova i nakon Vaše potvrde puštamo stakla u proizvodnju.

Od trenutka uzimanja mera, usaglašavanja svih tehničkih detalja i uplate avansa, rok za ugradnju je od 14 -25 radnih dana. Ovo je samo okvirno, rok zavisi od naših tehničkih kapaciteta u datom trenutku i kapaciteta proizvodnje stakla. Naši projekt menadžeri će Vam dati preciznu informaciju nakon što nam date očekivani datum početka radova.

Za veće projekte i specifične proizvode rokovi mogu biti produženi za period nabavke veće količine materijala.

Većinu standardnog okova držimo na lageru, tako da su profili i okov dostupni sledeći ili isti dan od trenutka naružbine. Ukoliko znate da će Vam trebati veća količina za neki projekat, savet je da nas unapred obavestite kako bi mogli da za Vas rezervišemo robu.

Imamo više dobavljača za različite sisteme staklenih pregrada. Naš glavni dobavljač je nemačka firma Dormakaba koja ima odlične sisteme za jednostruke staklene zidove. Zatim, Ozone Overseas, globalni proizvođač iz Indije sa svojim patentiranim sistemom hidraulične automat šarke za All-In-Glass pregrade. Profile i materijal za dvostruke staklene zidove nabavljamo od Glass Systems i WSS kompanije iz Poljske i Nemačke. Svi profili i okovi su sertifikovani u skladu sa evropskim standardima kvaliteta.

Garancija je dve godine na montažu i većinu okova, u nekim slučajevima garancija je i duža na okove, a sve u skladu sa garancijom datom od strane proizvođača. Dajemo garanciju i na staklo, sem u slučaju kada je došlo do mehaničkog oštećenja stakla.

Za vrata bez rama koristi se sigurnosno kaljeno staklo debljine 10 mm. Za fiksne delove pregrade koristi se laminirano sigurnosno staklo debljine 5.5.1, 5.5.2 ili 6.6.1, 6.6.2 u zavisnosti od visine i zahtevanog nivoa zvučne izolacije.

 • Staklo debljine 8 mm je teško 20kg/m2.
 • Staklo debljine 10 mm je teško 25kg/m2.
 • Staklo debljine 12 mm je teško 30kg/m2.

Kako spojevi stakla bi bili neprimetni koristimo obostranu butil traku. Ova traka čvrsto i sigurno spaja dva stakla i dozvoljava potpunu transparentnost za razliku od PVC H profila koji je vidljiviji i vremenom može promeniti boju, te se spojevi stakla još više prepoznaju.

Kaljeno staklo nema mogućnost naknadne dorade, dok laminirano staklo u određenim slučajevima ima mogućnost skraćivanja.

Da. Ovo je vrlo čest slučaj. Naše tehničko lice će vam dati precizne instrukcije gde je potrebno postaviti ojačanja u spuštenom plafonu kako bi se osigurala statika staklene pregrade. Najčešće su u pitanju CD i UA profili.

Standardna završna obrada je eloksirani aluminijum, mada je moguća plastifikacija profila i okova u bilo kojoj boji po RAL karti.

U stabilnim tržišnim uslovima, ponuda je validna 30 dana. U promenljivim tržišnim uslovima, ponuda je validna 7 dana.

Kao što samo ime kaže sve u staklu podrazumeva staklene pregrade sa pivot vratima, bez štoka i eventualno sa profilima samo za fiksne staklene pregrade. Nema vertikalnih profila između stakla. Ovo je najelegantniji vid staklene pregrade.

Budžetska ponuda, uzimanje mera, konačna ponuda, odobrenje, avansna uplata, proizvodnja, isporuka, montaža, podrška u toku i nakon završetka projekta.

Stakleni zidovi se mogu odnositi i na spoljne i unutrašnje zidove od stakla, dok termin staklene pregrade se isključivo odnosi na enterijersku podelu prostora staklom.

Slični proizvodi