Mobilni zidovi od punih panela

SONICO POKRETNI PREGRADNI ZIDOVI

Personalizovani i svestrani

Naši najtraženiji mobilni pregradni paneli pružaju fleksibilnost u formiranju prostora za različite aktivnosti. Na prvi pogled čvrsti zid od punog materijala za par minuta transformiše hotelski funkcionalni deo u konferencijske sale; nekoliko kancelarija otvaranjem mobilnog zida se pretvara u salu za sastanke; sportska sala postoje večernja škola; jedna velika svečana sala se može izdeliti na više manjih i zabava se odvija svuda, bez ometanja.

Kada su mobilni pregrade otvorene, pod je slobodan, nema nikakvih prepreka i mogućnosti saplitanja.

Kako funkcionišu mobilni zidovi?

Sonico mobilni zid se sastoji od međusobno nezavisnih sendvič panela koji kližu po gornjoj aluminijumskoj šini, manuelnim ili poluautomatskim pokretanjem. U svaki panel su ugrađene gornje, donje i stranične zaptivke koje obezbeđuju povezanost panela, stabilnost pokretnog zida i sprečavaju prodor zvuka.

Parkiranje pokretno-pregradnog zida

Vešanje (parkiranje) panela može biti u jednoj tački (paneli su parkirani ispod same klizne šine) ili dve tačke ( parkiranje panela je izmešteno na drugo mesto), u zavisnosti od mogućnosti prostora i želje investitora.

Način upravljanja manuelni ili poluautomatski

Manuelni paneli se zaključavaju i otključavaju patentiranim „quick“ sistemom – jednim okretom kurble u pravcu kazaljke na satu na 1/4 kruga. Pogledajte u ovom videu koliko je to jednostavno.

Poluautomatska verzija mobilnih pregradnih panela se zaključava pritiskom tastera na svakom panelu. Isto tako se i otključava.

Zaptivke i klizna šina

Zaptivke u gornjoj i donjoj zoni koje sprečavaju prodor zvuka, čine zid stabilnim, a ujedno i kompenzuju neravnine u podu.

Fleksibilni sistem šina i nosača omogućava laku operativnost i dozvoljavaju da se paneli pozicioniraju i parkiraju u bezbroj konfiguracija.

Noseći elementi

Klizna šina mora biti fiksirana na strukturalne noseće elemente u plafonu ili čeličnu podkonstrukciju. Klizna šina akustčnog zida omogućava lak postupak upravljanja panelima uz neznatno prisustvo zvuka.

Ispuna i završna obrada pokretnih panela

Pregradni paneli se sastoje od samonosećeg aluminijumskog rama ojačanog čelikom i visoko kvalitetnih ploča sa obe strane.

Unutrašnjost panela čine materijali vrhunskih performansi za zvučnu apsorbciju.

Zastakljeni paneli koji u isto vreme su i zvučno izolovani, isporučuju se u varijanti sa transparetnim, obojenim, dim ili peskiranim staklom. Sistem mobilnih zastakljenih pregrada Visio 100 se u potpunosti uklapa i može kombinovati sa Sonico 100 mobilnim pregradnim panelima, čak i naizmenično.

Završna obrada svakog panela zavisi od klijentove specifikacije. Sve završne obrade primenljive u dizajnu enterijera su dostupne i dozvoljavaju potpunu kreativnu slobodu. Visoko kvalitetni melamin, tvrdi laminat, vinil, digitalna štampa, čelične ploče, akustične table i furnir su neki od primera.

SONICO mobilni zidovi postoje u 4 različite verzije:

 • Tip 100 – verzija sa tankim vidljivim vertikalnim aluminijumskim profilima, debljina panela 107mm
 • Tip 110 – estetska verzija sa skrivenim aluminijumskim profilima, debljina panela 119mm
 • Tip 120 – estetska verzija sa skrivenim aluminijumskim profilima i najvećim koeficijentom zvučne izolacije Rw = 58 Db, debljine 125mm
 • Tip SA – poluautomatska verzija SONICO mobilnih zidova

BENEFITI

 • SONICO mobilni zidovi se lako, brzo i tiho parkiraju
 • Konfiguracija zidova je neograničena: ravna, zakrivljena, rastuća (za dvorane), oko uglova itd.
 • Sve završne obrade u dizajnu enterijera su moguće
 • Pet tipova pokretno pregradnih zidova SONICO 100/110/120/SA
 • Bez ograničenja u dužini mobilnog zida, maksimalna visina do 12m, na zahtev klijenta se kreiraju i viši zidovi
 • Širok dijapazon zvučne izolacije od 38dB do 58dB
 • Aluminijumska šina se može neprimetno integrisati u bilo koju vrstu plafona
 • U module se mogu implementirati jednokrilna ili dvokrilna vrata
 • Protivpožarna verzija dostupna na zahtev