Staklene ograde

Spoj stakla i metala za širinu pogleda

Staklene ograde ističu prefinjenost i savremen izgled bilo kog dela objekta bilo da je u pitanju stepenište, terasa, balkon, galerija, bazen ili bašta.

Staklene ograde su strukturalni sistem sastavljen od staklenih panela koji pruža sigurnosnu barijeru.

Staklene ograde u dva različita sistema kačenja

Postoji širok spektar opcija, stilova i završnih obrada koji odgovara svačijem ukusu. Važno je uzeti u obzir bezbednost i pridržavati se građevinskih propisa kada se odlučujete za korišćenje staklenih ograda.

Isporučujemo staklene ograde u različitim sistemima profila i nosača, koji su adekvatni kako za eksterijer tako i za enterijer. Najoptimalniji tip za izbor staklene ograde zavisi od više faktora: lokacije ograde, specifikacije stakla, tipa projekta i konstrukcije zgrade. Pre nego što krenemo u budžetsku procenu, potrebne su nam te osnovne informacije. Naše usluge uključuju merenje, projektovanje i montažu.

  • Staklene ograde bez rama Staklene ograde bez stubova karakteriše nesmetan pogled.
  • Aluminijumski sistem staklenih ograda je prikladan za unutrašnje i spoljašnje prostore.

Ovo su linearne ograde nasadnog ili usadnog tipa na podlogu ili stranične ograde sa tačkastim nosačima – medaljonima. U oba slučaja ograda se sastoji od staklenih panela gde postoji razmak od nekoliko milimetara između segmenata ograde. Standarni razmak je minimalna debljina stakla.

Ograde nasadnog tipa se montiraju na finalizovan pod dok se kod ograda usadnog tipa, nosači same ograde nalaze ispod kote gotovog poda. Staklene ograde usadnog tipa pružiće još veći vidni prostor i efekat lebdećeg stakla.

Finalna obrada profila može biti u bilo kojoj boji po ral karti. Dostupne su prilagođene završne obrade stakla i opcije rukohvata ili poklopca.

Za stranični tip staklenih ograda najčešće se upotrebljavaju medaljoni – tačkasti nosači od inoksa. Staklo zahteva bušenje te iz tog razloga obrada stakla mora biti laminacija, pravljenje rupa za nosače pa zatim kaljenje stakla.

Za izradu staklenih ograda koristi se sigurnosno kaljeno ili laminirano-kaljeno staklo debljine od 10 do 20mm. Debljina stakla zavisi od lokacije staklene ograde (unutrašnja, spoljna, podložna udarima vetra…) i namene (komercijalnog ili stambenog tipa).

Kaljeno staklo je skoro 5 puta jače i otpornije od običnog stakla, a laminirano staklo se sastoji od dva stakla spojenih folijom u sredini. Na taj način ukoliko i dođe do pucanja stakla, ono ostaje na foliji ili se raspadne na sitne komade koji ne mogu ozbiljno da povrede.

Za spoljne staklene ograde preporučujemo laminirano-kaljeno staklo kao najbezbednije.

Boja stakla za staklene ograde zavisi od želje klijenta. Moguća su transparentna stakla, stakla u boji, matirana, tonirana ili folije na staklu.

Finalna obrada profila i nosača može biti u bilo kojoj boji po ral karti, a standardna je silver.

Rukovati mogu biti dekorativni i sigurnosni detalj na staklenoj ogradi. Upotreba rukohvata je obavezna ukoliko je ograda viša od 1100 mm.

Boja stakla za staklene ograde zavisi od želje klijenta. Moguća su bojena stakla, folije na staklu ili najčešće providno staklo.

BENEFITI

  • Nikada ne blede, čak i bez održavanja
  • Dugovečan materijal koji se ne menja, otporan na atmosferske uticaje
  • Impresivne i stabilne pružaju sigurnosnu barijeru
  • Primenljive za komercijalne i stambene prostore
  • Širok spektar veličina, boja i rešenja koji odgovara modernom dizajnu