Klizna vrata za enterijer

Sofisticiran način za uštedu prostora

Klizna Vrata Po Meri Ambijenta

Klizna vrata ostavljaju impozantan utisak u svakom enterijeru. Moderna i stilizovana, doprinose značajnoj uštedi prostora.

Atraktivan dizajn i optimalna funkcionalnost

CASA nudi sisteme kliznih vrata koji se prilagođavaju svakom otvoru, bilo komercijalnom ili stambenom, uz maksimalnu fleksibilnost i prvoklasan dizajn.

Klizna vrata su perfektno rešenje za sve enterijere gde je prostor od esencijalnog značaja kao što je kutak za odlaganje stvari u kupatilu, klizna vrata za plakar, dnevnu sobu ili kuhinju, hodnik pa čak i formiranje sobe unutar sobe. Enterijerska klizna vrata nalaze primenu u komercijalnim prostorima kao stakleni zid sa kliznim vratima za kancelarije, banke, teretane, apartmane, salone i ordinacije.

Brojne konfiguracije i završne obrade su moguće po želji klijenta. Na lageru su dostupni standardni setovi za klizna vrata spremni za brzu ugradnju i uštedu troškova.

Očekujemo da naši proizvodi budu nešto najbolje što ste iskusili — po formi i funkciji. Kompaktni profili u kojima je skriven okov, točkići za klizna vrata, kao i svi ostali delovi mehanizma su projektovani da traju godinama.

Mehanizmi i dodaci za klizna vrata Dormakaba Muto

Bilo sa staklom ili drvetom sa MUTO kliznim vratima ostvarujete diskretan prolaz iz jedne prostorije u drugu. Dormakaba MUTO klizna vrata, važe za tihu tehnologiju visokog kvaliteta, suptilno sakrivenu u kompaktnoj šini.

Različite veličine sistema i jedinstvene funkcionalne karakteristike omogućavaju širok izbor dizajna kliznih vrata. Ono što MUTO izdvaja u odnosu na slične sisteme na tržištu da sve dodatno funkcije možete instalirati kasnije i nakon ugradnje, ukoliko se javi potreba.

Sistem kliznih vrata Dormakaba MUTO projektovan je za upotrebu za staklena i drvena klizna vrata, a poseban benefit koji ih izdvaja na tržištu je funkcija samozatvaranja vrata i integrisano zaključavanje.

Muto 80 klizni sistem dozvoljava Synchro opciju za dvokrilna klizna vrata. Synchro funkcija omogućava istovremeno otvaranje ili zatvaranje krila vrata povlačenjem samo jednog kliznog krila.

Premium Self-closing 120 je zaseban sistem koji poseduje funkciju samozaključavanja.

Elektromehanička brava je integrisani uređaj u kliznom profilu koji praktično može zaključati vrata pomoću daljinskog upravljača ili zidnog prekidača. Može se naknadno ugraditi, isto kao i usporivači vrata Dormotion.

Različiti stilovi i konfiguracije kliznih vrata

Prednost ovog kliznog sistema se ogleda i u odsustvu donje vodilice.

MUTO, predstavlja visoko kvalitetan klizni mehanizam, siguran i bezbedan za korisnike, jednostavan za upotrebu, a nudi veliki izbor konfigurisanja elegantnih kliznih vrata bilo da su od stakla ili drveta, baš po meri otvora.

Krilo kliznih vrata sa dovratnikom može biti do zida, u sredini, a mogu se kombinovati stakleni i drveni paneli na istoj poziciji.

Montaža i održavanje kliznih vrata za enterijer

Instalacija je brza i jednostavna, a sva podešavanja se mogu izvesti nakon ugradnje sa prednje strane šine za klizna vrata, što puno olakšava i ubrzava instalaciju. Postoji i video uputstvo koji detaljno objašnjava način instalacije.

Za sve nedoumice, uvek nam se možete obratiti radi praktične obuke pre početka izvođenja radova.

Podloga od solidnih materijala je dovoljna za instalaciju MUTO sistema za klizna vrata. Ojačanje zidova u vidu noseće podkonstrukcije je potrebno za zidove i plafone od gipsa, a veličina konstrukcije zavisi od težine izabranog sistema. Naša preporuka su profili za gipsane ploče, a konkretnu preporuku dobićete od naše tehničke podrške nakon definisanja tehničkih karakteristika.

Održavanje kliznih vrata je minimalno, dovoljno je mlaka voda i blag deterdžent, a zatim suvom krpom prebrisati. Redovno održavanje sprečava nagomilavanje atmosferskih naslaga koje se vremenom stvaraju i napadaju metal.

Kako odabrati klizna vrata za enterijer

Prilikom odabira tipa kliznih vrata najpre uzimamo u obzir širinu i visinu svetlog otvora i način otvaranja kako bi odredili odgovarajući sistem. Dizajn i tip materijala su takođe bitni za odrednicu u prvoj fazi kako bi ponuda bila što preciznija.

Postoje sledeće varijante MUTO mehanizma za klizna vrata:
 • MUTO M 60 – najnapredniji modul jednokrilnih kliznih vrata na globalnom tržištu, namenjen i za dovratnik, odgovara za kaljeno staklo debljine 8-12 mm i drveni plot debljine od 28 – 50 mm, maksimalne težine panela do 60 kg.
 • MUTO L 80 – model je namenjen težim kliznim vratima bilo da su jednokrilna, dvokrilna,sa dodatkom fiksnih staklenih panela ili montirana u kompletnom staklenom zidu; odgovara za kaljeno ili laminirano staklo debljine 8-13.5 mm, maksimalne težine panela do 80 kg. Funkcija Synchro je dostupna za sistem MUTO 80.
 • MUTO L 80 Pocket – sistem kliznih vrata sa montažom u zidu, bilo da je u pitanju plafon ili zid. Maksimalna težina panela do 80kg i širina do 2000 mm, maksimalna visina do 3000 mm.
 • MUTO Premium XL 80 / 150 – mehanizam je namenjen robusnim kliznim vratima bilo da su jednokrilna , dvokrilna, sa dodatkom fiksnih staklenih panela ili montirana u kompletnom staklenom zidu; odgovara za kaljeno ili laminirano staklo debljine 8-13.5 mm, maksimalne težine panela do 80/150 kg.
 • MUTO Premium Self-Closing 120, poseban klizni sistem sa integrisanim mehanizmom za samozatvaranje vrata koji automatski nakon otvaranja, tiho zatvara vrata bez eksternog napajanja; odgovara za kaljeno ili laminirano staklo debljine 8-13.5 mm, maksimalne težine panela do 120 kg
 • Teleskopska klizna vrata – kombinacija jednog fiksnog panela i dva ili više kliznih panela koji se paralelno sklapaju iza fiksnog panela. Omogućava formiranje velikih staklenih pregrada koji razdvajaju dva prostora uz minimalnan zahtev za parking mestom. Odgovara za kaljeno staklo debljine 10 mm, maksimalna širina jednog krila je 1200 mm, maksimalna težina je 100 kg, maksimalna dužina aluminijumske klizne šine je 6000 mm. Montaža na plafon ili zid.
Završni detalji će dati jedinstven pečat staklenim kliznim vratima u vidu personalizacije stakla i izborom rukohvata iz našeg širokog asortimana. Sva klizna vrata isporučuju se pravljena po meri , a pružamo Vam i profesionalnu uslugu ugradnje. Cena kliznih vrata zavisi od dimenzija i težine panela i dodatnih funkcionalnosti.

BENEFITI

 • Sofisticiran dizajn
 • Veliki izbor konfigurisanja kliznih vrata po meri otvora
 • Bazični setovi kliznih vrata dostupni na lageru
 • Sertifikovani sistemi za klizna vrata
 • Inovativna funkcionalnost sa jedinstvenim opcijama elektromehaničkog zaključavanja, sinhronog otvaranja i zatvaranja i samozatvaranja vrata
 • Jednostavna i brza montaža sa mogućnošću podešavanja visine vrata i nakon montaže, bez potrebe za demontažom
 • Bezbednost upotrebe za korisnike, dugotrajnost i izdržljivost okova
 • Bezbroj mogućnosti personalizacije stakla
 • Bez prepreka na podu i donje vodilice, sistem gornjeg vešanja obezbeđuje slobodan pod
 • 4 načina montaže: na plafonu, na zidu, klizna vrata skrivena u zidu, montaža na staklenom zidu sa nadsvetlom
 • Sertifikovani sistemi, za premium verziju testirano na 200.000 ciklusa