Nestle konferencijska sala i trening centar

Lokacija: Novi Beograd, GTC
Budžet: 23.500 €
Klijent: HBT inženjering
Proizvod: Sonico 100 i Visio 100
Zvučna izolacija: 55dB i 50dB
Završna obrada: Getalan melamin white i eloksirani aluminijum

Nestle je jedna od najvećih prehrambenih kompanija na svetu. Osnovana u Švajcarskoj, pre skoro 140 godina , danas ima fabrike ili operacije u skoro svakoj zemlji sveta. Nestle važi za globalnog lidera u svom segmentu poslovanja. Nestle Adriatic doo, filijala u Srbiji osnovana je 2005. Kancelarije su locirane u poslovnom centru GTC na Novom Beogradu.

Izvođač enterijerskih radova, dugogodišnji Nestle partner, HBT inženjering nam se obratio sa zahtevom za fleksibilno rešenje prostora. Zajednički prostor od nekih 100 m2, trebalo je efikasno pregraditi na više zona koje će služiti za različite aktivnosti u toku dana. Tu su konferencijski video pozivi gde je potrebna tišina, sala za sastanke timova i degustaciona sala sa kuhinjom namenjena za isprobavanje novih proizvoda, koja zapravo više liči na kafić i gde je uvek graja. Jedan deo prostorije koji je trebalo pregraditi je bio bez prozora i prirodne sunčeve svetlosti.

Izazov je bio napraviti veoma specifičan parking za Sonico 100, potpuno nestandardan za manji zid od punih panela koji razdvaja kuhinju od ostatka prostora. Za pregrađivanje prostora bez prozora, predložili smo Visio 100 sistem koji ima odličnu zvučnu izolaciju i velike staklene otvore. Rokovi su bili veoma kratki i sve se pogodilo sa novogodišnjim praznicima.
Idejni projekat je urađen od strane arhitektonskog studija iz Zagreba i predviđao je pokretne zvukoizolovane zidove proizvođača Dormakaba. Imajući u vidu da sarađujemo sa dve kompanije za pokretne zidove, date su dve budžetske ponude, Dormakaba i Espero. Nakon razmatranja, izabran je Espero zbog cenovne pristupačnosti i odlične tehničke podrške koje su pružili od samog početka procesa.

Za sve vreme trajanja projekta arhitekte su bile uključene i sve je sprovedeno u skladu sa njihovim zahtevima.

Prvobitno smo ugradili klizne šine na podkosnstrukciju, kako bi izvođač mogao da zatvori plafon, a nakon nekoliko nedelja su isporučeni i pokretni paneli.
Krajnji rezultat su dva mobilna zida sa visokom zvučnom izolacijom koje dele 3 prostorije na različite zone, svuda dopire prirodna svetlost što pozitivno utiče na produktivnost i blagostanje zaposlenih.

Benefiti za klijenta su višestruki:

Ušteda novca za rentiranje prostora – dobili su velik prostor za korporativna okupljanja i proslave koji može da se pregradi na 3 manja koji su svakodnevno u upotrebi.

Cenovno povoljniji mobilni zidovi od prvobitno specificiranih su doprineli da se ukupan budžet iskoristi na dodatno opremanje.

Saradnja je tekla glatko i sve je završeno u predviđenom vremenu.

Ostali projekti