Nelt trening centar

Lokacija: Dobanovci
Budžet: 15.100 €
Klijent: Nelt Co
Proizvod: Sonico 100
Zvučna izolacija: 50dB
Završna obrada: Finsa melamin SP 192-Gris Azulado

Nelt kompanija je locirana u industrijskoj zoni nadomak Beograda. Poznata kao lider u distribuciji FMCG sektora, veliku pažnju pridaju konstantnom unapređenju znanja i obučenosti svojih kadrova.

Zamisao

Ogroman prostor od 300 m2 u prizemlju zgrade su rešili da iskoriste kao trening centar za svoje zaposlene. Obzirom da se tu vrše i velika okupljanja i proslave svih zaposlenih, izazov je bio da prostor privremeno podele na više celina, tako da se predavanja mogu održavati istovremeno i nezavisno u oba prostora, bez ometanja i prisustva galame iz druge prostorije.

Zadatak

Nelt nam se direktno obratio sa zahtevom za demontažu i relokaciju jednog postojećeg mobilnog zida drugog proizvođača i isporuku dve nove pokretne pregrade. Zamisao je da ceo prostor bude podeljen na dva dela, a 3 mobilna zida da idu između stubova.

Izazov je bio uspešno relocirati i servisirati zid drugog proizvođača koji je vidno popustio i izgubio na funkcionalnosti za kratko vreme, što je bio i osnovni razlog inicijanog kontakta od strane kompanije Nelt. Takođe, završna obrada novih pokretnih zidova je trebala da bude u istoj nijansi kako bi se estetski sve uklopilo.

Rešenje

Naš predlog rešenja je bio mobilni zid Sonico 100 u istoj završnoj obradi samo sa vidljivim aluminijumskim profilima, kako bi zadržali zvučnu izolaciju od 50dB i uklopili se u budžet klijenta.

Dva nova mobilna zida i jedan stari mobilni zid postavljeni su između dva stuba sa parkiranjem u centralnoj osi.

U plafonu su urađene 3 noseće podkonstrukcije na koje se kači gornja klizna šina. Zatim je sve obloženo gipsanim pločama radi bolje estetike. Na kraju su postavljeni klizni paneli.

Krajnji rezultat je odgovorio klijentovom zahtevu. Danas zaposleni u kompaniji Nelt se uspešno obučavaju u dve učionice, a brzom transformacijom ove dve prostorije dobijaju jedan ambijent koji im služi kao velik prostor za konferencije, proslave ili korporativna okupljanja.

Ostali projekti